Change


Άνοιξε πριν λίγες μόλις ώρες ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Βλέπω τις πρώτες αντιδράσεις και δεν είμαι ευχαριστημένη. Βλέπω ότι φέρνουμε την καταστροφή πριν καλά καλά αρχίσει το οτιδήποτε. Με αυτόν τον τρόπο αγαπημένε μου δεν πρόκειται όχι βήμα μπροστά να κάνουμε, αλλά μην σου πω και πίσω. Και όχι επειδή μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Ναι συμφωνώ και επαυξάνω, είναι στα αλήθεια απαράδεκτο. Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω μια πλύση εγκεφάλου.

Εγώ είδα κάποια αλλαγή πολύ μεγάλη. Και νομίζω εσκεμμένα δεν της δίνεται σημασία. Είδα το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αυτό δεν έχει γίνει. ΑΛΛΑΓΗ. Ρώτησα ανθρώπους που ψήφιζαν μια ζωή ΠΑΣΟΚ, και δεν ψήφισαν και αν ψήφισαν, έριξαν χωρίς σταυρούς. ΑΛΛΑΓΗ.

Είδα την αριστερά να λαμβάνει ενεργή θέση στην Κυβέρνηση. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αυτό δεν έχει γίνει. ΑΛΛΑΓΗ.

Είδα το πρώτο κόμμα να κάνει κυβέρνηση (ή οχι) με ένα 20%. Να μην το ξαναπώ. ΑΛΛΑΓΗ.

Ναι οκ, συμφωνώ. Δεν έχουμε ιδέα προς τα που θα μας πάει όλη αυτή η ανατροπή. Αλλά η αλλαγή είναι καλό πράγμα. Και σίγουρα η γκρίνια δεν φέρνει τίποτα θετικό. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι από επιλογή δική μας. Μόλις πριν από λίγες ώρες ρίξαμε την ψήφο μας. Αν όλη αυτή η γκρίνια και η γρουσουζιά έρχεται από όσους επέλεξαν ΠΑΣΟΚ να το καταλάβω (που και πάλι δεν μπορώ αλλά τελος πάντων).

Το θέμα είναι ότι πρέπει για μια φορά στη ζωή μας να σεβαστούμε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες αποφασίσαμε και να το στηρίξουμε. Δεν μπορούμε σε μιά τόσο ιστορικά κρίσιμη στιγμή της χώρας να δίνουμε από την μία τον σταυρό μας και από την αλλή να παίζουμε μονάχα τον ρόλο του πολιτικού αντίβαρου. Κοινωνία στα χρόνια της εφηβείας. Με ένα όχι συνεχώς στο στόμα. Γιατί είναι της μόδας. Όπως και η ΧΑ. Κράτα το όχι σου και την κατάρα σου φίλε μου για όταν θα έχεις λόγο., τώρα ακόμα πότε πρόλαβες να βγάλεις συμπέρασμα για να κάνεις και κριτική;

Την αλλαγή που έδειξες στην ψήφο σου, δείξε την και στη νοοτροπία σου. Γιατί θα το πω και θα το ξαναλέω, όποιος και να σε εκπροσωπήσει αν δεν αλλάξεις εσύ, εγώ και ο διπλανός νοοτροπία, δεν θα αλλάξει και τίποτα.

 Η αλλαγή άρχισε, συνέχισε την όπως πρέπει.

Comments

Popular posts from this blog

"She lives the poetry she cannot write" - Oscar Wilde

life goes on people

Life is partly what we make it, and partly what it is made by the friends we choose