a salad journey


Είναι μιά μεγάλη αλήθεια, είμαι ερωτευμένη με τις σαλάτες. Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και σίγουρα όταν πάω έστω και για καφέ, συνοδεύω τον καφέ μου με σαλάτα. Τώρα μάλιστα που έχει ανοίξει ο καιρός μιά δροσερή σαλάτα είναι ότι πρέπει. Όχι μόνο για αυτούς που είναι σε δίαιτα! Σας δίνω λοιπόν κάποιες από τις αγαπημένες μου σαλάτες. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!
 
the gazi college  (περσεφονης 53 γκαζι)
http://gazicollege.gr/
CEASAR SALAD
φυλλα μαρουλιου, με τριμμενη παρμεζανα, τραγανα κρουτον, crispy bacon, ceasar dressing
P.S. η συγκεκριμενη ειναι πολυ ωραια..μετρια σε μεγεθος αλλα χορταστικη.. αυτο που πρεπει να κανεις για να την ερωτευτεις ειναι να πεις "αντι για bacon, κοτοπουλο (ή και κοτοπουλο αν εισαι φαν) και αντι για ceasar dressing, honey mustard dressing", θα σε καταλαβουν μην ντραπεις!!!

ΤΙΜΗ: in house-4,90
           take away-4,00
αν τελικα αποφασισεις να βαλεις το κοτοπουλο ειναι κατι λιγο extra


Rosebud (Σκουφά 60 και Ομήρου 40, Κολονακι)
http://www.rosebud.gr/
πρασινη σαλατα με ψητα λαχανικα, κοτοπουλο και σως καραμελα μπαλσαμικο

ΤΙΜΗ: 9,50


Rich (Λαζαράκη 47 και Ζησιμοπούλου 8 , Γλυφάδα)
RICH SALAD
πρασινη σαλατα, μυρωδικα (βασιλικος), χουρμαδες, κοτοπουλο, φωλια παρμεζανας, τεραστιο μεγεθος

ΤΙΜΗ: 15


Fridays (everywhere)
www.fridays.gr
στήθος κοτόπουλου σχάρας που σερβίρεται σε φέτες επάνω σε φύλλα μαρουλιού ανακατεμένα με Friday’s® Caesar dressing, τριμμένο τυρί παρμεζάνα και τραγανά κρουτόν. Σερβίρεται και σε Lunch μέγεθος.   
 
STRAWBERRY FIELDS SALAD
Δροσερή σαλάτα με κόκκινο και πράσινο μαρούλι, παρμεζάνα και γκλασαρισμένα καρύδια. Αναμιγνύεται με Balsamic Vinaigrette dressing και γαρνίρεται με κομμένες φρέσκες φράουλες επικαλυμμένες με balsamic marinade. Σερβίρεται από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο. 

ΤΙΜΗ: 10-15

...

Αυτές είναι λοιπόν απο τις αγαπημένες μου σαλάτες στην Αθήνα. Επειδή όμως οικονομική κρίση έχουμε και επειδή μια σαλάτα με κοτόπουλο είναι ένα ιδανικό γεύμα, θα σας δώσω τη δική μου συνταγή που έχει τις καλύτερες κριτικές για να φτιάχνετε μόνοι σας την τέλεια σαλάτα.

filareti's salad
1. πλένετε, κόβετε στο μέγεθος που θέλετε πράσινη σαλάτα (υπάρχουν πάμπολλα είδη σαλατικών, κάντε ένα μιξ).

2. προσθέτετε μια τομάτα, κομμένη σε κύβους,

3. 2-3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι,

4. χουρμάδες κομμένους στη μέση (είναι αποξηραμμένο φρούτο, θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ - προσοχή έχει κουκούτσι). Εναλλάκτικα μπορείτε να βάλετε σταφίδες.

5. Αβοκάντο. Όταν το αγοράζουμε συνήθως είναι σκληρό-άγουρο. Bάλtε το στο ψυγείο και σε 2 μέρες θα ναι οκ, αρκεί να ζουλιέται λίγο.

6. Τέλος, προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα.

7. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τη σαλάτα κυρίως γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε τόνο από κονσέρβα (μην βάλετε το τυρί τότε), ή κοτόπουλο. 
...για το κοτόπουλο: χρειάζεται ένα στήθος κοτόπουλου, το κόβετε σε λορίδες, και το ρίχνετε σε δυνατή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε μουστάρδα, μυρωδικά. Ανακατεύετε συνεχώς σε 7-10 λεπτά θα ναι έτοιμο.

8. Η σως σε αυτή τη σαλάτα είναι το τιπ:
παίρνετε ένα βαζάκι μικρό. βάζετε δύο δάχτυλα λάδι, 1 δάχτυλο μπαλσάμικο (εγώ προτιμώ το σιρόπι μπαλσάμικο), μια κουταλιά του γλυκού μέλι, μουστάρδα ελαφριά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα χρώμα.

9. extra tip: στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε φράουλες, παξιμάδια κομμένα ή αραβική πίτα κομμένη σε λωρίδες (αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν σαν τσιπς)

10. καλή όρεξη!!

Comments

Popular posts from this blog

"She lives the poetry she cannot write" - Oscar Wilde

life goes on people

Life is partly what we make it, and partly what it is made by the friends we choose