Greeks got style!



Είναι απόλυτα εμφανές. Οι Έλληνες απέκτησαν στιλ! Αν έχεις αμφιβολίες κάτσε 10 λεπτά έξω από το attica. Η αλήθεια είναι πως θα δεις τα πάντα. Το παλιακό, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το ανεπανάληπτο. Κι όλα αυτά για ένα ντύσιμο, για τους περισσότερους, εγώ προτιμώ να το βλέπω σαν εξωτερίκευση του είναι του κάθε ένα που θα περάσει από μπροστά σου.

Παρατηρώ λοιπόν τις τελευταίες μέρες έναν εξευρωπαϊκισμό στο στιλ του ελληνόπουλου. Μπορεί οσονούπω η ΕΕ να αποτελεί ένδοξο και άδοξο ταυτόχρονα παρελθόν για την χώρα, αλλά στον χώρο του στιλ (και οχι απαραίτητα της μόδας) ανεβήκαμε σε άλλο επίπεδο. Όταν λέω "στιλ" για να μην δοξάσω κάποιους καταλάθως, αλλά για να δώσω πόντους σε κάποιους που δεν το περίμεναν όταν ντυνόντουσαν πρωί πρωί για να ξεκινήσουν τη μέρα τους, δεν εννοώ την ξεπατικοτούρα από τις βιτρίνες του ZARA. Όχι σε καμία περίπτωση! Εννοώ το διαφορετικό. όταν δηλαδή ένα κομμάτι που όταν πάτε για ψώνια θα το κοιτάξετε και ή θα γελάσετε ή απλά θα του γυρίσετε την πλάτη χωρίς καν να το αγγίξετε.

Ε, αυτό το κομμάτι κάνει την επανάσταση του και θα πάρει την εκδίκησή του δημιουργώντας το τέλειο στιλ σε κάποιον. Δεν λέω ότι πρέπει να δω κάποιον ντυμένο τσαντίρι για να τον θαυμάσω, απλά όταν βλέπω ντυσίματα που δεν έχω δει ποτέ μου ή έστω μόνο στη VOGUE, και κυρίως εναλλακτικούς συνδυασμούς (γιατί πολλές φορές αρκεί ένα τζιν και ένα t-shirt), ενθουσιάζομαι και ζηλεύω εννοείται.

Θέλω να τονίσω με πολύ BOLD το ότι δεν νιώθω άνετα να βλέπω βιτρίνες των ZARA κλπ πάνω σε αγ΄ρια και κορίτσια στο δρόμο. ΟΧΙ, ΤΡΟΜΑΖΩ! και στεναχωριέμαι γιατί όντως έχει κάνει προσπάθεια ο άνθρωπος για να το φορέσει, αλλά όπως και να χει είναι δανεικό!

Θα μπορούσα να κάνω ώρες κριτική για το ελληνικό στιλ, όπως και για το ξένο, και ίσως το κάνω πιο μετά με φωτογραφίες για αποδεικτικά. Οπότε αν δείτε μια κοπέλα μόνη κι έρημη, λίγο δίπλα απ την Βουκουρεστίου, με φωτογραφική κολλημένη στο χέρι της να σας τραβάει ανενόχλητα φωτογραφίες, μην αναρωτηθείτε!Εγώ θα είμαι και please μην με κυνηγήσετε, μην με μισησετε, μην με βρίσετε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Τα λέμε στο δρόμο

Comments

Popular posts from this blog

"She lives the poetry she cannot write" - Oscar Wilde

life goes on people

Life is partly what we make it, and partly what it is made by the friends we choose